Rocco Rupolo

Tenor

Rocco Rupolo har operadiplom och en Bachelor of Music-examen från University of Toronto. Under sina studier har han framträtt i rollerna Nemorino i Donizettis L'elisir d'amore, Ferrando i Cosi fan tutte, Monsieur Lacouff i Les Mamelles de Tirésias, L'Amante i Amelia al Ballo, Cecco i Il Mondo della Luna och Governor i Candide.

Då han 2013 slutfört sina studier var Rupolo två år i Vancouver Operas Yulanda M. Faris Young Artist Program som inkluderade framträdanden som Anthony i Sondheims Sweeney Todd och Le Remendado i Bizets Carmen. 2017 anslöt Rocco till Altelier Lyrique Young Artist-programmet vid Opéra de Montréal där han har framträtt i rollerna Borsa i Verdis Rigoletto, Benvolio i Gounods Roméo et Juliette och Spoletta i Puccinis Tosca. Då han slutfört sin residens var Rocco exalterad över att bli återinbjuden till Opéra de Montréal för att framträda som Normanno i Lucia di Lammermoor (2019) och som Alexandre Rosenberg i uruppförandet av La Beauté du Monde av Julien Bilodeau.

Rupolo är en uppenbar talang på den kanadensiska operascenen och var en av finalisterna i Canadian Opera Companys prestigefyllda Ensemble Studio Competition. Dessutom har hans tolkning av Rodolfo i Puccinis La Bohème fått stort beröm av musikmagasinet Opera Canada: "(Mr. Rupolo) sjöng ömsint Che gelinda manina, och ända till hans klagande rop i slutet av operan krävde Rupolo uppmärksamhet i varje scen och var genomgående röstligt stark." Rocco debuterade vid Quebec Opera där han strålade som Alfredo i La Traviata. 2021 gjorde Rupolo sin internationella debut då han gjorde sin roll i La Traviata i repris med Isländska Operan.