Opus13

Opus13 är en av Skandinaviens mest lovande och framåtsträvande unga stråkkvartetter. Efter att ha tilldelats andra pris i Banff International String Quartet Competition i september 2022 har de engagerats för att spela vid en rad av konsertserier och festivaler i hemlandet och utomlands. Höjdpunkter 2023 inkluderar debuter i Sydkorea, Schweiz, Slovakien och Finland. Tidigare har de uppträtt på bland annat Festspillene i Bergen, Rosendal Kammermusikkfestival, Engegårdkvartettens "På 123"-festival, Risør Kammermusikkfest och International Chamber Music Festival Utrecht. De är mottagare av Equinors klassiska musikstipendium 2022.

Opus13 har samarbetat med internationella toppmusiker som Olli Mustonen, Julian Bliss, Alisa Weilerstein, Tabea Zimmermann, Jonathan Biss, Marianna Shirinyan och Sunwook Kim. De undervisas av Berit Cardas och Bjørg Lewis från Vertavokvartetten och har dragit nytta av mästarkurser med många av världens ledande kammarmusiker, bland annat medlemmar av Quatuor Ébène, Artemis Quartett, Oslo Strykekvartett och Quatuor Mosaïques.

Under sina första år fick de ovärderligt stöd och erfarenhet i att uppträda från Oslo Quartet Series talangutvecklingsprogram och Crescendos mentorprogram.

Kvartettens medlemmar är grundare av och konstnärliga ledare för Vinterspill på Lillehammer.

Opus13 består av Sonoko Miriam Welde (violin), Edvard Erdal (violin), Ami-Louise Johnsson (viola), och Daniel Thorell (cello).