Marco Bottet

Fagott

Marco Bottet är en italiensk-fransk fagottist. Efter att ha tagit examen i Venedig fortsatte hans utbildningsstig vid konservatoriet i Como för Liborio Guarneri, för Matthias Rácz vid Hochschule der Künste in Zurich och för Karsten Nagel samt Till Heine vid Leopold Mozart Zentrum i Augsburg.

Frånsett då han har utmärkt sig i några nationella och internationella tävlingar som solist och i kammarmusikensembler, har han fokuserat på sin orkesterkarriär.

När det gäller ungdomsorkestrar tillsattes han som stämledare för fagott i Italienska Ungdomsorkestern (2015) och i L. Cherubini-orkestern (2016–2019) som grundats av och till största del dirigeras av Riccardo Muti.

Sedan 2016 har han regelbundet varit gästspelare i flera symfoniska, opera- och kammarmusikprojekt med flera italienska och tyska professionella orkestrar, som Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Regio i Turin, Gran Teatro la Fenice i Venedig, Münchner Rundfunkorchester i München och Hofer Symphoniker.

Efter att ha vikarierat som stämledare för fagott i Åbo Filharmoniska Orkester under vårsäsongen 2023 tillsattes han i september som stämledare för fagott i Vasa stadsorkester.