Sonoko Miriam Welde

Viulu

Norjalainen viulisti Sonoko Miriam Welde (s. 1996) voitti Virtuos-kilpailun ja Norska solistprisetin 2014 ja vuonna 2016 hänelle myönnettiin Equinorin klassisen musiikin apuraha. Hän on esiintynyt muun muassa seuraavien orkesterien solistina: Oslo filharmoniska orkester, Royal Philharmonic, Bergens Filharmoniska Orkester, Kringkastingsorkestret, WDR Sinfonieorchester Köln, Bournemouth Symphony sekä Orchestre de Chambre de Lausanne, joita ovat johtaneet muun muassa Andrew Litton, James Gaffigan, Han-Na Chang, Marta Gardolinska, Joshua Weilerstein ja Edward Gardner.

Sonoko on innokas kamarimuusikko ja hän esiintyy säännöllisesti Leif Ove Andsnesin kanssa. Hän on lisäksi tehnyt yhteistyötä Tabea Zimmermannin, Clemens Hagenin, Sergio Tiempon, Gidon Kremerin, Alisa Weilersteinin, Jonathan Bissin ja Janine Jansenin kanssa. Hän on yksi jousikvartetti Opus13 perustajajäsenistä. Kvartetti voitti toisen palkinnon Banff International String Quartet Competition -kilpailussa vuonna 2022.

Hän julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2021, joka sisälsi Bruchin ja Barberin viulukonsertot sekä The Lark Ascendingin yhdessä Oslo filharmoniska orkesterin kanssa LAWO Classics -merkille. Levy oli ehdokkaana norjalaisen Spellemannprisenin klassisen musiikin kategoriassa ja vastaanotti loistavat arvostelut Gramophonessa, BBC Music Magazinessa ja The Stradissa.

Sonoko opiskelee tällä hetkellä Janine Jansenin oppilaana Sionissa. Hän on aikaisemmin opiskellut Stephan Barratt-Duen johdolla Oslossa ja Kolja Blacherin johdolla Berliinissä. Hän osallistui Crescendo Mentoring Program -ohjelmaan vuosina 2018–2020.

Sonoko valittiin hiljattain Vinterfestspill i Bergstaden -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Festivaali järjestetään Rørosissa, Norjassa.

Hänen soittimensa on Antonio Stradivarius, "Spencer Dyke” vuodelta 1736, joka on lainassa Anders Sveaas' Almennyttige Fond -säätiöltä.