Marco Bottet

Fagotti

Marco Bottet on italialaisranskalainen fagotisti. Valmistuttuaan Venetsiassa hänen koulutuspolkunsa jatkui Comon konservatoriossa Liborio Guarnerin johdolla, Matthias Ráczin oppilaana Hochschule der Künste -korkeakoulussa Zürichissä sekä Karsten Nagelin ja Till Heinen johdolla Leopold Mozart Zentrumissa Augsburgissa.

Hän on menestynyt kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa solistina sekä kamarimusiikkiyhtyeissä, keskittyen muutoin orkesteriuraansa.

Hän toimi fagotin äänenjohtajana Italialaisessa nuoriso-orkesterissa (2015) ja L. Cherubini-orkesterissa (2016–2019). Jälkimmäisen nuoriso-orkesterin perustaja on Riccardo Muti, joka valtaosin johtaa kyseistä orkesteria.

Vuodesta 2016 hän on vieraillut säännöllisesti useissa sinfonia-, ooppera- ja kamarimusiikkiprojekteissa italialaisissa ja saksalaisissa ammattiorkestereissa, joista voidaan mainita Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Regio (Torino), Gran Teatro la Fenice (Venetsia), Münchner Rundfunkorchester (München) ja Hofer Symphoniker. 

Toimittuaan fagotin äänenjohtajan sijaisena Turun filharmonisessa orkesterissa kevätkaudella 2023 hänet nimitettiin Vaasan kaupunginorkesterin fagotin äänenjohtajaksi syyskuussa 2023.