Ulla Nikula

Kokkola Quartet

KOKKOLA-KVARTETIN soittajat (Reetta Kataja, Reijo Tunkkari, Hanna Pakkala, Lauri Pulakka) ovat Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin muusikoita. Yhtyeen jäseniä yhdistää pitkä kokemus sekä yhteinen näkemys ja rakkaus kamarimusiikkia kohtaan. Kokkola-kvartetti on konsertoinut kotiseudullaan sekä syksyllä 2017 Helsingin musiikkitalon Organosalissa. Yhtyeen ensimmäinen, keväällä 2018 julkaistu CD-levy (levy-yhtiö Alba) sisältää Pehr Henrik Nordgrenin kolmannen jousikvarteton, teoksen Equivocations yhdessä kantelisti Eija Kankaanrannan kanssa sekä jousikvinteton (sellisti Janne Virkkalan kanssa). Levyllä ”The Anders Chydenius Collection” (Alba, 2020) Kokkola-kvartetti soittaa klassisen aikakauden kamarimusiikkia.

Viulisti Reetta Kataja opiskeli Sibelius-Akatemiassa sekä Detmoldin Musiikkikorkeakoulussa. Tärkeitä opettajia ja mentoreita ovat hänelle olleet mm. Anatoli Melnikov, Janne Malmivaara, Tero Latvala sekä Elina Vähälä. Reetta toimi Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestarina v. 2013-2020. Nykyisin Reetta työskentelee Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vuorottelevana konserttimestarina.

Reijo Tunkkari on soittanut Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin jäsenenä vuodesta 1976 ja ollut sen 1. konserttimestarina vuodesta 1994. Hän on opiskellut Edsbergin musiikkikoulussa Tukholmassa opettajinaan Jennifer Nuttall-Wolf ja Endre Wolf. sekä yksityisesti mm. Igor Bezrodnyin ja Eli Gorenin johdolla. Hän on myös soittanut Kokkola-kvartetin aiemmissa kokoonpanoissa vuodesta 1989 lähtien.

Alttoviulisti Hanna Pakkala on opiskellut alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinissä ja Weimarissa Helge Valtosen, Anna-Kreetta Gribajcevicin, Pauline Sachsen sekä Erich Krügerin johdolla. Vuonna 2012 hän sai toisen palkinnon Tampereen kansallisessa alttoviulukilpailussa. Hän on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sooloaltisti ja lisäksi opettaa alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa.

Lauri Pulakka kasvoi muusikoksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, jossa hän on soittanut sen ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien. Hän on orkesterin 1. soolosellisti sekä ohjelmistokoordinaattori. Pitkän linjan muusikkouden täydentävät Sibelius-Akatemian tohtoritutkintoon johtaneet perusteelliset opinnot.