Erica Nygård

Huilu

Maalahdessa syntynyt Erica Nygård aloitti huilunsoiton opintonsa musiikkiopisto Legatossa ja jatkoi niitä Tampereen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian solistisella osastolla. Hän suoritti solistintutkintonsa keväällä 2006 erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi 2008. Hän opiskeli vaihto-oppilaana den Haagissa Alankomaissa vuonna 2005. 

Nygård valmistui orkesterimuusikon työnsä ohessa kirkkomuusikoksi Novia ammattikorkeakoulusta Pietarsaaressa vuonna 2018. Hän on täydentänyt opintojaan sekä huilun- että urkujensoiton mestarikursseilla mm. Jeanne Baxtresserin ja Ton Koopmanin johdolla. 

Nygård on esiintynyt useassa suomalaisessa sinfoniaorkesterissa. Hän toimii Vaasan kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana ja on lisäksi aiemmin toiminut vs. äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja Turun filharmonisessa orkesterissa. 

Tällä hetkellä Nygård työskentelee orkesterityönsä ohessa osa-aikaisena kanttorina Vöyrin seurakunnassa, pääpaikkanaan Maksamaa. 

Nygård konsertoi usein kamarimuusikkona ja solistina ja on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on Ensemble Transparentin perustajajäsen. Yhtye julkaisi vuonna 2020 levyn, jolle on sävelletty ohjelmistoa juuri tätä yhtyettä varten. Hän muodostaa yhdessä Niels Burgmannin kanssa huilu-urkuduon. Duo julkaisin debyyttialbuminsa Momentumin (Alba) vuonna 2019. Lisäksi Nygård on levyttänyt sekä radiota että televisiota varten. Hän vastaanotti Svenska kulturfondenin yksivuotisen työapurahan vuonna 2011 ja Maalahden kunnan kulttuuripalkinnon vuonna 2018. Hänelle myönnettiin Jakobssonstipendi vuonna 2020 ennakkoluulottomasta ja aktiivisesta liikkumisestaan erilaisten musiikkimuotojen välillä.