Noora Isoeskeli

Atte Kilpeläinen

Alttoviulu

Atte Kilpeläisen tie Helsingin kaupunginorkesterin alttoviuluryhmän äänenjohtajaksi ja Meta4- jousikvartetin jäseneksi on ollut monivaiheinen. Aloittaessaan musiikkiopintonsa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistosta Aten instrumentti oli viulu, mutta kahdeksan vuotta myöhemmin hän vaihtoi soittimekseen alttoviulun. Helsingin Konservatorion kautta opinnot veivät Sibelius-Akatemiaan ja sieltä Kölnin musiikkikorkeakouluun, ja vuonna 2004 Atte suoritti diplomitutkintonsa parhain mahdollisin arvosanoin. Opinnoissaan Attea ovat ohjanneet Pirjo Suonio, Lauri Poijärvi, Sari Aalto, Jouko Mansnerus ja Rainer Moog.

Ennen vakituista pestiään Helsingin kaupunginorkesterissa Atte on soittanut muun muassa Helsingin Festivaaliorkesterissa ja Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa sekä ulkomaisissa Mahler Chamber Orchestrassa ja Kölnin oopperaorkesterissa (Gürzenich Orchester). Atte on ollut Meta4:n jäsen syksystä 2006 konsertoiden kvartetin riveissä aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla.

Solistitehtävissä Atte on musisoinut muun muassa Antti Tikkasen, Jaakko ja Pekka Kuusiston sekä Gareth Lubben aisaparina. Lisäksi Vuonna 2009 hän perusti vihtiläisten ystäviensä kanssa monitaideyhdistys “Hämmentämön”, jonka tarkoituksena on lisätä taiteiden välistä dialogia. Hämmentämö järjestää suosittuja poikkitaiteellisia konsertteja Vihdissä.