Andres Kaljuste

Alttoviulu

Virolainen Andres Kaljuste on alun perin viulisti koulutukseltaan. Parinkymmenen vuoden ikäisenä hän rakastui alttoviuluun ja tämä suhde on kukoistanut siitä lähtien. Opiskeltuaan Ruotsissa ja Saksassa Andres työskenteli Iso-Britanniassa viulistina ja alttoviulistina mm. Philharmonia Orchestrassa ja Royal Philharmonic Orchestrassa. Hän toimi vierailevana konserttimestarina Oulun kaupunginorkesterissa ennen muuttoaan Helsinkiin, jossa hän opiskeli orkesterinjohtamista Sibelius-Akatemiassa Atso Almilan ja Hannu Linnun johdolla. Kapellimestarin opintojensa ohessa hän työskenteli vierailevana alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa kolmena peräkkäisenä kautena. 

Kapellimestarina hän on esiintynyt useiden Pohjoismaisten orkestereiden kanssa, kuten Helsingin kaupunginorkesterin, Odensen sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Pori Sinfonietan johtajana. Tällä kaudella hän debytoi Aalborgin sinfoniaorkesterin ja Eesti Sinfonietan kanssa sekä palaa Viron kansallisen sinfoniaorkesterin, Tallinnan kamariorkesterin ja Brandon Hill Chamber Orchestran (Iso-Britannia) pariin.

Kaljuste on myös levyttänyt Sharon Fraberin ja Eleanor Albergan kamarimusiikkia Signum Recordsille ja Navona Recordsille.