Egon Veevo

Bothnia Classic

Österbotten är full av klassisk musik! Bothnia Classic är ett nätverk av aktörer inom klassisk musik, som skapar upplevelser för Er lyssnare året om. Utbudet sträcker sig från Kaustby och Karleby i norr, via Jakobstad, Korsholm och Vasa, till Kaskö och Ilmola i söder. Vi erbjuder kammarmusik, körmusik, opera, symfonikonserter och jazz för lyssnare i alla åldrar.

Musik befrämjar hälsan! När man lyssnar till musik, mår människan enligt statistiken bättre, är friskare och mera aktiv. Kan ni tänka er svängande barockmusik  i ett gammalt kyrkvalv, en symfonikonsert med de främsta dirigenterna och solisterna, en fantastiska opera, vars handling berör, medryckande kammarmusik med världen bästa musiker ute i skärgården och i herrgårdar, körmusik som får en att tappa andan, jazz och tango i fähus och konsertsalar? Ibland slinker det med en och annan rock-konsert. Vill ni uppleva detta så har ni kommit rätt.

Bothnia Classic står för kvalitet, hållbarhet, trivsel och tillgänglighet både vinter, vår, sommar och höst.
Bekanta er med vårt utbud och boka in nästa musikupplevelse i Er kalender. I samband med konserterna kan ni hitta både trevliga övernattningsställen och god mat. Musikåret startar i januari och avslutas i december. Under corona-pandemin hittas också varje vecka strömmade konserter att lyssna till.

Läs mera här:
Bothnia Classic
Broschyr